Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αυτές είναι οι χώρες που θα... χτυπήσει ο Έμπολα τις επόμενες μέρες (χάρτες)Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά κινδυνεύουν οι... γείτονες!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη, την εξάπλωση - με ραγδαίους ρυθμούς - του θανατηφόρου ιού Έμπολα.

Τα θύματα πλέον μετριούνται σε χιλιάδες με τον ιό να έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο, ενώ Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία κινούνται στους ίδιους ρυθμούς "πανικού" με τα πρώτα συμπτώματα να κάνουν την εμφάνισή τους. 

Σήμερα και ενώ η αγωνία σε ολόκληρο τον κόσμο κορυφώνεται, το Business Insiderπαρουσιάζει τις χώρες που το επόμενο διάστημα πρόκειται να... χτυπήσει ο Έμπολα, με τους ειδικούς ερευνητές του Εργαστηρίου Βιολογίας του πανεπιστημίου Northeastern στη Βοστώνη να μετρούν τις πιθανότητες που έχει κάθε χώρα του παγκόσμιου χάρτη να δεχθεί επίθεση του Έμπολα το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίζοντας μάλιστα και σε κατηγορίες τα... μεγέθη κινδύνου.

Βασική σημείωση είναι πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αγγίξουν τα όρια του πανικού, παρά το γεγονός ότι ο ιός έχει ήδη περάσει τα... σύνορα, αλλά και το γεγονός πως ομεγαλύτερος "σύμμαχος" του ιού είναι τα αεροπλάνα, αφού η μετακίνηση εκατομμυρίων επιβατών καθημερινά μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά του ιού από χώρα σε χώρα.

Μάλιστα ο καθηγητής Χάουαρντ Μάρκελ λέει χαρακτηριστικά στους New York Times: «Οι ιοί πάντοτε... ταξίδευαν. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μπορούν να ταξιδέψουν με την ταχύτητα ενός τζετ».

 

Ο ιός Έμπολα στην Ελλάδα 

Στη διαγραμματική απεικόνιση, αλλά και στον χάρτη που έφτιαξαν, η Ελλάδα δεν... υφίσταται ως σημείο μελλοντικής εξάπλωσης του ιού. Σε αντίθεση με την Γκάνα και τις ΗΠΑ, που κινδυνεύουν άμεσα.

Πολύ ψηλά (στην 3η θέση) από πλευράς κινδύνου βρίσκεται η Γαλλία. Προφανώς λόγω των πολλών μεταναστών από τις αφρικανικές χώρες που ζουν μόνιμα ή ταξιδεύουν συχνά προς τη Γαλλία.πηγη
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/10/blog-post_972.html#sthash.12n2qleI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου