Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κούρδισσα στρατηγός: Αν πέσει η Κομπάνι, πέφτει η Τουρκία



Κούρδισσα στρατηγός: Αν πέσει η Κομπάνι, πέφτει η Τουρκία
«Αν πέσει η Κομπάνι, πέφτει και η Τουρκία» προειδοποιεί η επικεφαλής
 του YPG στην ΚομπάνιΝαλίν Αφρίν σε μία εφ’ όλης της ύλης
 συνέντευξη που παραχώρησε στο rojava report.
Η Κούρδισσα που οργανώνει την αντίσταση της Κομπάνι με καλάσνικοφ μιλά για τις ευφάνταστες τακτικές που έχουν μετατρέψει σε κόλαση τα πεδία της μάχης για τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, για το βρώμικο ρόλο της Τουρκίας που υποθάλπει και στηρίζει απόλυτα το Ισλαμικό Κράτος και προεξοφλεί ότι η Κομπάνι δεν πρόκειται να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. 


meysa_ebdo_kourdoi_ypg1

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο σκοπός της επίθεσης στην Κομπάνι;

Θέλουν να καταστρέψουν τη γη, τους λαούς και τους πολιτισμούς. Στην Κομπάνι εκπέμπεται η ακτινοβολία των Κούρδων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η ύπαρξή τους ως ανεξάρτητη δύναμη, η ικανότητά τους να δρουν χωρίς να λαμβάνουν υποστήριξη από κανέναν και ο ηρωισμός τους. Έχουμε μπει στο στόχαστρο.
Οι διεθνείς δυνάμεις προσβλέπουν στην καταστροφή της Κομπάνι σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Αντιλαμβάνονται τον κουρδικό λαό και τους άλλους λαούς απλά ως εμπόδια στα σχέδιά τους. Διέλυσαν ακόμα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που δρούσε σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια. Στη συνέχεια έστρεψαν την προσοχή τους στο YPG που συνέχισε να αντιστέκεται και να παραμένει όρθιο στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.
Η Κομπάνι είναι περικυκλωμένη από τις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους σε τρεις πλευρές. Στην τέταρτη πλευρά βρίσκεται η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τις ορδές του Ισλαμικού Κράτους. Δεν πρόκειται για επιθέσεις που θα μπορούσαν να οργανωθούν απλά από τις συμμορίες του ISIS. Καμία δύναμη δεν θα μπορούσε να αντισταθεί μόνη της μπροστά μας. Πρόκειται λοιπόν για μία διεθνή επιχείρηση, Πότε, πώς σε ποια πλευρά και σε ποια σημεία θα επιτεθούν ήταν ξεκάθαρα προσχεδιασμένο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πτέρυγες στην επίθεση εναντίον της Κομπάνι. Κάθε μία από αυτές τις πτέρυγες αντιπροσωπεύει και μία ξένη δύναμη.

Ποιος είναι ο ρόλος της Τουρκίας τελικά;

Υπάρχει μία ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία. Αλλά η Τουρκία πάντα καθυστερούσε αυτή τη διαδικασία. Περίμενε να αποδυναμωθούν οι Κούρδοι στη Ρόζαρβα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν το βόρειο Κουρδιστάν. Αυτός είναι ο στόχος πίσω από τη στήριξη της Τουρκίας στις επιθέσεις στην Κομπάνι. Δεν έχει καμία πρόθεση να επιλύσει το Κουρδικό ζήτημα. Όπως βλέπουμε έχει αναλάβει ενεργό και επιχειρησιακό ρόλο σε αυτή την επίθεση. Παρέχει τα βαρέα όπλα. Όλα τα σύνορα είναι ανοιχτά για τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος. Πολλές φορές μέλη των συμμοριών τους που έχουν χαθεί επανασυνδέονται με τις ομάδες τους με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας. Η Τουρκία θεωρεί την εκκαθάριση των Κούρδων ως κατευθυντήρια αρχή της. Αυτό μπορούμε να το δούμε στο πώς αντιμετωπίζουν τις συνοριακές πύλες που έχει στον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος και πώς αυτές που έχουν στον έλεγχό τους οι Κούρδοι. Κλείνει όλα τα σύνορα γύρω μας.

Σε δηλώσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HPD) στην Τουρκία ειπώθηκε ότι διαπράχθηκε προδοσία σε βάρος των Κούρδων.

Η Τουρκία προσπαθεί να σπάσει την κουρδική θέληση και πυγμή στην Κομπάνι. Αλλά δεν μπορεί να εξοντώσει το σύνολο του κουρδικού λαού. Αυτό το γνωρίζει καλά η Τουρκία, καλύτερα από τον καθένα. Έχει ανοίξει ένα τεράστιο μέτωπο με ενάντια στον εαυτό της. Έχει ριχτεί μόνη της στην πυρκαγιά. Από τώρα και στο εξής η Τουρκίας και η κυβέρνηση του AKPθα είναι υπεύθυνες για όλες τις επιπλοκές που θα υπάρξουν στο μέλλον.
Ένας μεγάλος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει και να κρατήσει για χρόνια. Η Τουρκία μπορεί να συρθεί στην απόλυτη καταστροφή. Οι Κούρδοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την εχθρότητα με την οποία μας αντιμετώπισε το τουρκικό κράτος. Η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει και να κάνει πολύ προσεκτικούς υπολογισμούς. Μόνη της δημιουργεί τα προβλήματα που στη συνέχεια θα βρει μπροστά της.

Η Τουρκία φέρνει στην ημερήσια διάταξη της συζήτηση για ζώνη ασφαλείας εντός της Συρίας.

Όσο είμαστε εδώ δεν μπορούν να σχηματίσουν αυτή τη ζώνη. Μέχρι σήμερα δεν αποτελούσαμε απειλή για την Τουρκία. Μετά την κατάκτηση της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, θα μπορούν να πουν ότι ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος και θα καλέσουν τη διεθνή κοινότητα λέγοντας «κοιτάξτε, υπάρχει μία απειλή στα σύνορά μας και χρειαζόμαστε μία ζώνη ασφαλείας«. Με αυτόν τον συνασπισμό που σχηματίστηκε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, περίμεναν ότι το Κομπάνι θα πέσει μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες.
Η Κομπάνι θα έπεφτε και αυτοί θα χτυπούσαν το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη. Σχεδίαζαν να γίνει όπως στη Μοσούλη. Θα την καταλάμβαναν μέσα σε δύο μέρες. Το σχέδιό τους ωστόσο αποτράπηκε.
Αν ήθελαν πραγματικά να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να βοηθήσουν τους Κούρδους της Κομπάνι, υπήρχαν τρόποι και τεχνικές. Μπορούν να δουν ακόμα και έναν μεμονωμένο στρατιώτη που κινείται. Πώς γίνεται να μη βλέπουν τους χιλιάδες τζιχαντιστές που έχουν περικυκλώσει την Κομπάνι και να μην τους βομβαρδίζουν;

Οι επιθέσεις συνεχίζονται στην Κομπάνι επί ένα μήνα. Ο Ερντογάν είπε ότι η Κομπάνι πέφτει.

Ο Ερντογάν ονειρεύεται. Οι επιθέσεις εναντίον μας έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμισι χρόνο. Αλλά τώρα το Ισλαμικό Κράτος έχει ρίξει στη μάχη όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ο λαός μας έχει επιδείξει ισχυρή αντίσταση. Έχουμε χάσει συναγωνιστές και φίλους σε κάθε χωριό και σε κάθε λόφο. Η τελευταία επίθεση έγινε ταυτόχρονα από πέντε μέτωπα. Το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε δυνάμεις από τη Συρία και το Ιράκ και σφυρκοπά την Κομπάνι με βαρέα όπλα.
Αλλά για να καταλάβουν την Κομπάνι πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας. Ορκιστήκαμε πως δεν θα εγκαταλείψουμε την πόλη και τις θέσεις μας μέχρι να πεθάνουμε. Όπου το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη μας οι μαχητές μας αντιστάθηκαν και πέθαναν ως μάρτυρες για τον αγώνα μας.

Ωστόσο έχουν πεθάνει και εκατοντάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος. Πολεμούν με τανκς, πυροβολικό και ρουκέτες και παρ’ όλα αυτά μετρούν εκατοντάδες νεκρούς και μεγάλες απώλειες. Μέχρι τώρα αντιμετωπίζουμε τις συμμορίες των τζιχαντιστών με ενέδρες και παγίδες, με ευφάνταστες αμυντικές τακτικές και με αποφασιστικότητα αυτοθυσίας. Έτσι τα πεδία της μάχης έχουν μετατραπεί σε κόλαση για το Ισλαμικό Κράτος.

Έχει σκεφτεί κανείς άραγε πώς θα αντιδράσουν όλα αυτά τα εκατομμύρια Κούρδων που θεωρούν ούτως ή άλλως υπαίτια την Τουρκία για τις σφαγές του Ισλαμικού Κράτους, σε περίπτωση που πέσει η Κομπάνι; Ο λαός της Τουρκίας πρέπει να εξεγερθεί ενάντια στις βρώμικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του. Η αντίσταση στην Κομπάνι, είναι αντίσταση για τη δημιουργία μίας δημοκρατικής Τουρκίας. Αν πέσει η Κομπάνι, θα πέσει ο Ερντογάν, θα πέσει και η Τουρκία.

πηγή 

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ
http://amethystosbooks.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου