Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πανικός στην Τουρκία: Κατέβηκαν οι Αλεβίτες στον δρόμο (φωτο)

Πανικός στην Τουρκία: Κατέβηκαν οι Αλεβίτες στον δρόμο (φωτο)

Στο πλευρό των Κούρδων και ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν και τον βρώμικο ρόλο που παίζει με το Ισλαμικό Κράτος, κατέβηκαν κατά χιλιάδες οι Αλεβίτες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και σε άλλες πόλεις.
Ο Ντογάν Ντεμίρ που επικεφαλής των Αλεβιτών της Τουρκίας δήλωσε ότι διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους.
«Είμαστε υπέρ της συνύπαρξης των Σουνιτών και των Αλεβιτών» στην πολύ προσεγμένη ομιλία του σε μια προσπάθεια να μην ταυτίσει όλους τους σουνίτες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Τούρκοι Αλεβίτες έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις τόσο με τους Κούρδους όσο και τους σιίτες του Ιράν.
Οι φανατικοί μουσουλμάνοι τους θεωρούν αλλόθρησκους όπως και αρκετοί Οθωμανοί Αυτοκράτορες που είχαν πολλές σφορές προσπαθήσει να τους εξαφανίσουν.
Από το 2002 που ανέβηκε στην εξουσία ο Ταγίπ Ερντογάν και οι ακραίοι υποστηρικτές του, οι Αλεβίτες έχουν υποστεί αρκετές διώξεις και πρόσφατα στις Προεδρικές εκλογές είχαν δηλώσει επίσημα ότι δεν θα ψηφίσουν Ερντογάν.
Οι Αλεβίτες είναι 20 εκατομμύρια στην Τουρκία και η σημερινή διαδήλωση κατά του ισλαμικού Κράτους και υπέρ των Κούρδων είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και παράγοντας εξελίξεων.
alevi 1
alevi 2
alevi 3
alevi 4
alevi 5
alevi 6
alevi 7
alevi 8

http://www.tribune.gr/world/news/article/80489/panikos-stin-tourkia-katevikan-alevites-ston-dromo-foto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου